fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

КНДР нарощує постачання снарядів Росії

Північнокорейські заводи з виробництва зброї працюють на повну потужність, щоб постачати снаряди в Росію в обмін на продовольство та інші предмети першої потреби.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, повідомляє Yonhap News.

За словами міністра, з моменту зустрічі між Кім Чен Ыном та Володимиром Путіним у вересні 2023 року, Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів, які містять артилерійські снаряди різних калібрів. Ці поставки роблять Північну Корею значним постачальником військової техніки для Росії.
Згідно з міністром, Росія, ймовірно, також надає технології Північній Кореї, включаючи супутникові, оскільки Північна Корея вивела на орбіту свій перший супутник-шпигун. Однак Шин висловив сумніви у функціональності цього супутника, зауваживши, що його робота поки що не підтверджена.
Міністр оборони Південної Кореї зауважив, що якщо Росія продовжить залежати від поставок з Північної Кореї, масштаби військової технологічної співпраці між двома країнами можуть збільшитися в майбутньому.

Через передачу ракет Росії: Євросоюз запропонував запровадити санкції проти КНДР

Напередодні повідомлялося, що війська РФ використали щонайменше 24 балістичні ракети виробництва КНДР під час ракетних обстрілів території України. Найбільш масовану атаку цим типом боєприпасів було задокументовано 7 лютого 2024 року.
Раніше у Нацполіції інформували, що дві з п’яти ракет, якими завдавали удару по Харкову російські загарбники 7 лютого, за попередніми даними, є північнокорейського виробництва.
Нагадаємо, застосування Росією снарядів та ракет з КНДР у війні проти Україні підтвердили, зокрема, в ГУР Міноборони та незалежні британські дослідники. За даними української розвідки КНДР впродовж осені минулого року передала РФ мільйон артилерійських снарядів.
Тим часом, як повідомляв “Прямий”, Північна Корея надала Росії зброю для війни проти України в обмін на розблокування своїх активів на мільйон доларів в одному з російських банків, які були заморожені через санкції ООН.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post КНДР нарощує постачання снарядів Росії appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією