fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

В Україні з 1 березня проведуть індексацію та перерахунок пенсій

З 1 березня 2024 року в Україні відбудеться індексація пенсій разом із щорічним перерахунком з урахуванням зростання прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, який становить 2361 гривню з 1 січня 2024 року. Це призведе до збільшення розмірів мінімальної пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж, а також інших пенсійних виплат.
Про це повідомили у Пенсійному фонді України.
Ця ініціатива проводиться відповідно до пункту 8 Прикінцевих положень закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рік”. Пенсійний фонд зазначив, що перерахунок пенсій буде здійснено автоматично без потреби додаткових звернень пенсіонерів.
Також з 1 березня планується індексація пенсій майже на 8%, що відбудеться за рішенням Кабінету Міністрів. Середнє зростання пенсій становитиме 322 гривні, а середня пенсія підніметься до 5717 гривень.
Ця індексація охопить понад 10 мільйонів українців, включаючи цивільних пенсіонерів, пенсіонерів силових відомств і чорнобильців.
Крім того, з 1 квітня буде автоматично проведено перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати, з оновленим страховим стажем. У 2024 році також планується індексація найнижчих пенсій.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України планує змінити порядок призначення пенсій державним службовцям відповідно до реформи системи оплати праці.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post В Україні з 1 березня проведуть індексацію та перерахунок пенсій appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією