fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

У столиці Фінляндії показово виставили підбитий ЗСУ російський танк: РФ виразила ноту протесту

У Гельсінкі, столиці Фінляндії, на одній з площ було показово виставлено підбитий російський танк, який було пошкоджено у 2022 році під Києвом, Після цього у Москві висловили ноту протесту стосовно цього та пригрозили “погіршенням стосунків”.
Про це повідомляє видання Yle.
Варто нагадати, що з 18 листопада до 6 грудня  виставлено російський танк, підбитий українськими Збройними Силами в березні 2022 року під Києвом.
Тоді, товариство українців у Фінляндії та ГО “Ваші фінські друзі” організували інсталяцію, що наочно продемонструвала брутальність російського вторгнення. Цю техніку згодом буде привезено з Естонії, де він вже експонувався у військовому музеї.
Фото: Matti Myller / Yle
Після цієї інсталяції, Фінляндія отримала ноту протесту від посольства Росії в Гельсінкі.
“У ноті Росія висловила своє обурення стосовно танка. Там йшлося про те, що, нібито, жителі фінської столиці обурені такою цинічною акцією та приносять до танка квіти і свічки, щоб вшанувати пам’ять загиблих російських солдатів”, – розповіли у виданні.
За даними ЗМІ, кілька букетів квітів дійсно були піднесені до російського танку, але вони були швидко прибрані.
У ноті також зазначається, що Росія вважає демонстрацію зруйнованого російського танку знущальним актом ненависті до неї, і намагається залякати тим, що “згода фінської влади на організацію цього заходу призведе до подальшого погіршення відносин” між Фінляндією і країною-агресоркою.

Фінляндія скерувала своїх військових до кордону з РФ через наплив мігрантів

16 листопада повідомлялося, що Фінляндія може закрити прикордонні переходи з Росією, через те що РФ, ймовірно, спеціально пропускає через свій кордон людей, які не мають необхідних документів.
Раніше прикордонна служба Фінляндії заявила про збільшення кількості прохачів притулку без належних документів, які намагаються потрапити у країну через кордон з Росією, при цьому раніше російська сторона таких осіб не пропускала.
Нагадаємо, що 30 вересня 2022 року Фінляндія обмежила туристичні візи для громадян Росії.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post У столиці Фінляндії показово виставили підбитий ЗСУ російський танк: РФ виразила ноту протесту appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією