fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Влада готує новий терор для бізнесу: кримінальні справи протягом 24 годин за поданням податківців

Джерело: Telegram-канал автора
Давно не було новин на кшталт «влада і бізнес – партнери». Цими днями в парламенті буде розглянуто в першому читанні відповідний законопроєкт 9662, теж авторства Гетманцева, Железняка і Леонова.
Вони (автори) нібито планують вдосконалити онлайн-комунікацію з платниками податків.
А саме: передбачити можливість для платника податків взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції (зокрема, під час розгляду матеріалів скарг та перевірок).
Як зазначається в пояснювальній записці, «продовжуючи тренд на диджиталізацію податкових процедур важливим напрямком є забезпечення можливості платників податків використовувати зручні електронні сервіси для полегшення комунікації з представниками контролюючих органів без особистої присутності».
Звучить як знущання!
Це ж чергові технології нової суперсили (об’єднане авторство Гетманцева і Железняка – один зашкварений, другий – на шляху до цього).
Я ж вже двічі подавала до різних законопроєктів поправку до ПКУ про закріплення на законодавчому рівні права платника податків брати участь у розгляді його скарги на будь-яке рішення ДПС, у тому числі щодо блокування податкових накладних.
Проте її відхиляють ще на рівні податкового комітету.
Тому, я уважно прочитала всі пропозиції авторів і, як завжди (я наголошую на цьому), мета абсолютно інша, а технологія така ж сама, як у вчителя Голобородька!

Отже, податковому інспектору дадуть право кваліфікувати ознаки кримінальних правопорушень та письмово повідомляти про це відповідні правоохоронні органи (і це у проєкті №9662 Гетманцева – Железняка під гучною назвою про вдосконалення онлайн-комунікацій податкової з платниками податків).
Новий рівень «партнерства» для кримінального переслідування бізнесу.
Цитата з проєкту: «Контролюючі органи у разі виявлення під час виконання своїх функцій ознак правопорушень, розслідування яких належить до повноважень правоохоронних органів, письмово повідомляють про це відповідні правоохоронні органи».
Це означає, що у БЕБ, СБУ Нацполу, ДБР (які як були, так і залишились “контролерами” економічної безпеки) відповідно до статті 214 Кримінального процесуального кодексу України з’явиться обґрунтована підстава для порушення протягом 24 годин кримінальної справи за таким повідомленням від податкової.

Черговий терор для українських аграріїв

Як це працюватиме на практиці: не хочеш давати хабаря податківцю, він напише повідомлення до БЕБ чи СБУ, а ті, в свою чергу, після порушення кримінальної справи прикриватимуться листами від податкової – це ж не МИ, це податкова.
І скрізь встановлять нові розцінки.
Сподіваюсь, розумієте, про що я…
Блокування податкових накладних – Тотальні перевірки – Доноси в БЕБ та СБУ – яких вам ще реформ не вистачає від Гетманцева та Железняка!?
Не розслаблюйтесь, бо скоро побачите.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
The post Влада готує новий терор для бізнесу: кримінальні справи протягом 24 годин за поданням податківців appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією