fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Повітряні сили не змінюватимуть схеми оповіщення про зліт носіїв “Кинджалів”: причини

Повітряні сили й надалі будуть оголошувати тривогу під час злету російського літака МіГ-31К, носія “Кинджалів”. Нині схему оповіщення не змінюватимуть.

Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.
“Схема оповіщення населення не зміниться, бо МіГ-31 іноді злітає з ракетою, іноді без неї. Але дуже часто інформація щодо присутності ракети на борту залишається невідомою”, — наголосив він.
Раніше президент Зеленський доручив військовим запропонувати рішення, щоб вильоти російських МіГ-31К не паралізували країну на години.
За словами Юрія Ігната нині Повітряні сили не отримали вказівок про зміну оповіщень у разі злету МіГ-31.
“Для нас не зміниться схема оповіщення населення. Ми намагаємося це робити якомога швидше на офіційному телеграм-каналі. Щодо того, який рівень загрози буде, іншими словами в який колір малювати карту — це буде ухвалено на вищому рівні”,— додав речник.
Повітряні тривоги в Україні стали довшими через триваліші польоти носіїв “Кинджалів” МіГ-31К — вони відпрацьовують нові маневри й дозаправку в повітрі, але навіщо і з яких причин, у Повітряних силах ЗСУ не знають.

Зеленський доручив Ставці розглянути питання з тривогами від МіГ-31К з ракетами “Кинджал”

Раніше ці літаки відпрацьовували злети та посадки доволі швидко — тривога тривала в середньому 20 хвилин, а тепер понад 2,5 години.
Нагадаємо, 17 листопада Президент Володимир Зеленський доручив Кабінет Міністрів, Міністерству оборони та Генштабу Збройних сил України знайти рішення, щоб довготривалі тривоги через польоти російського МіГ-31К, який може переносити ракети “Кинджал”, не паралізували життєдіяльність українців.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Повітряні сили не змінюватимуть схеми оповіщення про зліт носіїв “Кинджалів”: причини appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією