fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Помста за 128 бригаду: ЗСУ вдарили по скупченню окупантів на Донеччині, які святкували день ракетних військ

Українські війська влучно вдарили по скупченню російських військових, які зібралися в районі тимчасово окупованого села Кумачове Донецької області на концерт з нагоди дня ракетних військ 19 листопада.
21 листопада російські пропагандисти повідомили про загибель акторки Поліни Меньших, яка виступала для російських військових у той день.
“Російська акторка і театральний режисер Поліна Меньших загинула під час обстрілу в Донбасі. Про це повідомив театр-студія “Портал”, де Меньших поставила один із мюзиклів”, – написали в “РИА Новости”.
Ввечері 22 листопада Сухопутні війська ЗСУ опублікували відео, на якому, імовірно, зафіксований момент удару по залу. На ньому видно російських військових, які слухають концерт. Раптом чути звук вибуху, видно як у залі зникає світло. На сцені у цей час виконувала пісню жінка — ймовірно, це й була 40-річна Поліна Меньших, яка також загинула внаслідок удару. Примітно, що останні слова пісні, які пролунали перед вибухом, були “завидуйте нам”.

IMG_4815

Представник сухопутних військ підтвердив BBC Україна завдання удару того дня.
Водночас командир підрозділу аеророзвідників “Птахи Мадяра” 59-ї бригади Збройних сил України Роберт Бровді опублікував пост про те, що українські війська завдали удару по 810-й російській бригаді морської піхоти 19 листопада, коли її військовослужбовцям вручали медалі в рамках святкування дня ракетних військ.

Ракетний удар по 128 ОГШБр: вишикувані воїни 40 хвилин чекали на комбрига, поки ворожий безпілотник наводив вогонь – ЗМІ

Він додав, що це була відплата за атаку по особовому складу 128-ї окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади, в результаті якої загинули 19 бійців.
“Відплата: 810-та, відчуваєте біль, ми точно знаємо. За наших хлопців. За Закарпатську окрему гірсько-штурмову. Уважно слідкуйте за некрологами, особливо у  пабліках з окупованого Криму. Та навколо головного госпіталя ім. Бурденко”, – написав він.
За словами Бровді в результаті удару ліквідовано 25 російських військових і ще більше 100 отримали поранення.
Офіційно Генштаб ЗСУ поки що не коментували заяви про удар саме по 810-й бригаді російської морської піхоти
Як відомо, російські військові атакували українських воїнів в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії 3 листопада. Тоді йшлося про понад 20 загиблих.
6 листопада 128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада офіційно прокоментувала удар Росії по українських військових в одному з прифронтових сіл Запорізької області. Внаслідок цього загинули 19 бійців.
Пятий Президент України Петро Порошенко у соцмережах повідомив, що під час ракетного удару по 128-й бригаді загинув відомий артилерист, партієць “Європейської Солідарності” капітан Дмитро Мілютін.
Пізніше міністр оборони Рустем Умєров оприлюднив результати перевірки обставин ракетного удару по 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді. За його даними, були “проігноровані всі правила маскування”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.
 
 
The post Помста за 128 бригаду: ЗСУ вдарили по скупченню окупантів на Донеччині, які святкували день ракетних військ appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією