fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Рух вантажівок між Україною та Словаччиною відновили: як виявилося, кордон блокувала одна людина

Вночі проти 22 листопада рух вантажівок через пункт пропуску “Вишнє-Німецьке – Ужгород” на кордоні України та Словаччини був розблокований.
Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби України.
Як зазначається, станом на 08:45  на території Словаччини перед пунктом Вишнє Німєцьке в напрямку України стояли близько 350 вантажівок.
Перекриття словацько-українського кордону 21 листопада виявилося індивідуальною ініціативою: рух вантажного транспорту блокував один автомобіль з емблемою Спілки перевізників Словаччини (UNAS).
При цьому спілка дистанціювалася від свого представиника, оскільки страйк не був затверджений головою UNAS або Генеральною Асамблеєю UNAS, повідомляється на сторінці спілки у Facebook.
Керівник UNAS Станіслав Скала в коментарі словацькому агентству TASR сказав, що спілка проводила попереджувальну акцію 16 листопада, але за блокаду 21 листопада вона не відповідальна. В UNAS стверджують, що це діяльність окремої особи.
За словами Скали, спілка може знову заблокувати кордон, але спочатку хоче дочекатися результату переговорів між польськими протестувальниками, Європейською комісією і представниками українського та польського урядів.
Раніше повідомлялося, що 21 листопада, близько 13:30, на пункті пропуску Вишнє Німецьке почався протест словацьких автоперевізників, які, як і їхні польські колеги, виступили з вимогою скасування транспортного безвізу для України та повернення дозвільної системи на вантажні перевезення.
Тим часом 20 листопада ЗМІ повідомляли, що польські прикордонники не пропустили в Україну вантажівки з гуманітарною допомогою від Червоного Хреста, а цистерни з нафтопродуктами, газом та іншими небезпечними речовинами стояли на переповнених паркінгах та узбіччях доріг.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

 
 
The post Рух вантажівок між Україною та Словаччиною відновили: як виявилося, кордон блокувала одна людина appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією