fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Європарламент відкриє свій офіс в Україні

Українські урядовці попросили Європейський парламент відкрити своє представництво в Україні, щоб “посилити підтримку” українського парламенту.
Про це пише видання Euractive з посиланням на документ бюро Європейського парламенту.
Так, український парламент зможе налагодити зв’язок із “відповідними комітетами” Європейського парламенту та полегшити адміністративну роботу. Видання пише, що присутність Європарламенту в Києві забезпечить «регулярне інформування його комітетів про поточні проблеми та процеси» не лише в Україні, але й у “країнах Східного партнерства”
У документі, на який посилається Euractive, також зазначається, що до президентки Європарламенту Роберти Мецоли з проханням створити представництво Європарламенту в Україні звернувся президент Володимир Зеленський під час її візиту до Львова 4 березня. Наприкінці квітня це питання знову порушував спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Румунія підтримала початок переговорів з Україною та Молдовою про вступ до Євросоюзу

Крім того, у тексті йдеться, що серед “неєвропейських” міст офіс Європарламенту є лише у Нью-Йорку, Аддис-Абебі та Джакарті, “де співробітники парламенту відряджені до Представництва ЄС”.
Як відомо, 8 листопада Європейська комісія рекомендувала державам-членам Євросоюзу розпочати переговори про вступ до ЄС з Україною, але Київ повинен втілити в життя ще частину реформ.
Згодом Володимир Зеленський підписав указ “Про деякі заходи з підготовки до переговорного процесу зі вступу України до Європейського Союзу”.
Водночас попри рекомендації Єврокомісії, на Банковій заявили, що не відмовлятимуться від телемарафону. В Офісі президента кажуть, що причиною створення телевізійного марафону “Єдині новини” було повномасштабне вторгнення Росії, яке триває, тому немає підстав для його припинення. Там висловилися, що жодних утисків медіа в Україні немає.
Нагадаємо, у звіті Європейської комісії щодо виконання Україною умов для початку переговорів про вступ до Європейського Союзу наголошується на потребі відновити незалежний плюралістичний медіаландшафт. Європейська комісія також зауважує, що навесні 2022 року влада розпочала телемарафон “Єдині новини” і вимкнула з цифрового ефірного мовлення три опозиційні телеканали.
Тим часом очільник Офісу президента Андрій Єрмак не згоден із заявою експрезидента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про корупцію на всіх рівнях суспільства в Україні, зазначивши, що такі виклики існують “по всьому світу”.
Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Європарламент відкриє свій офіс в Україні appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією