fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

Єврокомісія виділить Польщі перший транш з фонду відновлення після пандемії COVID-19

Європейська комісія у вівторок, 21 листопада, підтримала виділення Польщі першого траншу з фондів на підтримку відновлення після пандемії COVID-19, які були заморожені через проблеми з верховенством права в країні.

Про це повідомили в Єврокомісії та Міністерстві фінансів Польщі.
Виконавчий орган ЄС схвалив переглянутий національний План відновлення та стійкості Польщі, вартість якого становить 59,8 мільярда євро (34,5 мільярда євро у вигляді кредитів та 25,3 мільярда євро у вигляді грантів) і охоплює 55 реформ та 56 інвестицій.
Єврокомісія підкреслює, що ключові зобов’язання Польщі, виконання яких розблоковує виділення коштів, залишились незмінними й стосуються незалежності польської судової системи та використання ІТ-засобу Arachne, який підтримує держави-члени в їхній боротьбі з шахрайством.
Крім того, якщо Рада ЄС схвалить пропозицію Єврокомісії, Польща отримає авансовий платіж у 5,1 мільярда євро з одного з фондів – REPowerEU, покликаного зменшити залежність держав-членів від російського викопного палива
У Мінфіні Польщі уточнили, що переглянутий Національний план відновлення і стійкості передбачав додаткові кредити на суму 23 мільярди євро та додаткові 2,76 мільярда євро субсидій REPowerEU.

Словаччина блокує 12 пакет санкцій Євросоюзу проти Росії: у МЗС назвали причину

Водночас в Єврокомісії наголошують, що 5 мільярдів євро – це аванс, а виділення решти коштів залежатиме від прогресу Польщі у виконанні критеріїв щодо верховенства права й боротьби з фінансовим шахрайством.

Також слідкуйте за “Прямим” у Facebook, Twitter, Telegram та Instagram.

The post Єврокомісія виділить Польщі перший транш з фонду відновлення після пандемії COVID-19 appeared first on Прямий.

Поділитися цією публікацією