fbpx

Пул Першого

Все про Перших та їх оточення

1000 км без підзарядки: електричний позашляховик із рекордним запасом ходу висталоно на продаж

Фото - ixbt.com

Китайська компанія GAC запустила на ринок повнопривідний електрокар GAC Aion LX Plus. Новинка відрізняється приголомшливим запасом ходу без підзарядки.

Наразі китайська компанія продає вже п’ять електричних позашляховиків, останнім з яких став представлений в листопаді Aion LX Plus.

Модель запропонована в чотирьох “версіях” на вибір. У топ-версії Performance, оснащеної батареєю ємністю 144,4 кВт*год, електричний позашляховик здатний проїхати на одному заряді акумуляторів 1008 кілометрів – згідно з застарілим циклом NEDC, за сучасною методикою WLTC це число буде істотно нижче.

Проте, автовиробник запевняє, що його позашляховик – найбільш далекобійний серійний електромобіль у світі з рекордною щільністю енергії батреї 205 Вт*год/кг.

У рух GAC Aion LX Plus Performance приводиться парою електромоторів спільною потужністю в 734 кінські сили, що дозволяє позашляховику прискоритися до “сотні” всього за 2,9 секунди.

Крім того, система автономного водіння автомобіля має три лазерних далекомірів RoboSense, а також на додаток 35 різних сенсорів.

Ціна кросовера-марафонця в Китаї починається з позначки в 459 600 юанів (близько $72 тисячі). Конкуренцію новинці GAC складуть електричні кросовери місцевих брендів NIO, XPeng, а також американських Tesla і Lucid.

Поділитися цією публікацією